Zuckerberg: Google, Microsoft i Yahoo špijuniraju

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg rekao je kako Google, Microsoft i Yahoo u tajnosti prikupljaju puno više podataka o korisnicima dok surfaju internetom od Facebooka. Dodao je i kako nije u sukobu s tim kompanijama.

Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg gostovao je u talk showu Charlieja Rosea na PBS-u te je, između ostalog, otkrio kako pojedine velike firme prikupljaju puno više podataka o korisnicima od Facebooka.

”Kompanije poput Googlea, Microsofta i Yahooa prikupljaju puno više informacija o korisnicima nego što to Facebook čini. Razlika je u tome što oni to rade korisnicima iza leđa. Dok vi surfate, oni skupljaju informacije o vama”, rekao je Zuckerberg.

Smatra kako se prigovori o narušavanju privatnosti uvijek javljaju prilikom pojave novih tehnologija, a uprkos tome što ih je optužio za špijunažu, Zuckerberg je poručio da nije u sukobu s drugim velikim kompanijama iz Silicijske doline.

Tokom gostovanja u talk showu Zuckerberg je govorio i o nedavno preminulom Steveu Jobsu za kojeg je rekao da je bio njegov mentor te da ga je naučio kako voditi kompaniju u Silicijskoj dolini. Istaknuo je da Jobs nikada nije želio kupiti Facebook.

(VisokoIN)

Vezani članci

SAD ukinuo sankcije kineskoj kompaniji Xiaomi

VISOKOIN.COM

Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila WhatsApp vas briše

VISOKOIN.COM

NASA odgodila prvi let mini helikopterom na Marsu

VISOKOIN.COM

Apple mijenja Siri, kako će sada zvučati?

VISOKOIN.COM

Bitcoin ruši rekorde, prešao je vrijednost od 60.000 dolara

VISOKOIN.COM

Rover NASA se prvi put kretao po površini Marsa

VISOKOIN.COM