Zuckerberg uveo nove promjene: Nema više skrivanja na Facebooku!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Facebook je predstavio nove promjene u postavkama privatnosti, koje će omogućiti korisnicima veću kontrolu nad svojom privatnošću i informacijama koje dijele na ovoj društvenoj mreži, ali je mnoge zabrinulo ukidanje opcije koja je do sada omogućavala skrivanje imena prilikom pretraživanja.

Tako, kada ove promjene i nove postavke privatnosti stupe na snagu, korisnici u postavkama više neće moći odabrati mogućnost skrivanja svog imena prilikom pretraživanja Facebooka nego će se sva imena pojaviti u rezultatima pretraživanja.

Što se ostalih noviteta u postavkama privatnosti tiče, one bi trebale omogućiti bolju kontrolu nad sadržajem, fotografijama i komentarima koje mogu vidjeti drugi korisnici, a bit će i jednostavnije zatražiti uklanjanje fotografija koje su objavili drugi korisnici.

Korisnicima će se do kraja ove godine u gornjem desnom uglu Facebooka pojaviti ikona za nove postavke privatnosti pa će na ovom mjestu jednostavno moći odrediti ko ih može kontaktirati putem Facebooka, odnosno mogu odlučiti koga će blokirati na ovoj društvenoj mreži.

Neki korisnici ne shvataju da informacije koje oni objavljuju na Timelineu, nisu njihove jedine lične informacije koje mogu biti vidljive i drugim osobama – zbog toga su poboljšali i opciju “Zapisa aktivnosti” na kojoj će biti vidljive sve informacije u vezi s korisničkim aktivnostima na Faceu i kojima će moći jednostavno upravljati.

Promijenit će se i način na koji vanjske aplikacije, poput igara, dobivaju dopuštenje za pristup korisničkim podacima te će one prvo uputiti zahtjev za stvaranje personaliziranog servisa baziranog na korisničkim podacima, a nakon toga i zahtjev za objavljivanje automatskih poruka – trenutno se za ove dvije stvari korisnicima šalje samo jedan zahtjev.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.